תפוקתם ויעילותם גבוהה של צוות העובדים בכל חברה הוא דבר קריטי לעסק. העובדים הם אלו שבזכותם העסק עובד בצורה יעילה ושוטפת, אם אחד מהעובדים נעדר לתקפה ארוכה או חלילה מחליט לעזוב באופן מפתיע – הדבר משפיע בצורה שלילית על כל העסק מכיוון שעובד אחר צריך לבצע את העבודה במקומו, כך שגם החלק שלו בעבודה נפגם וכך כמו כדור שלג.
על מנת לשמור על תפוקה גבוהה של כל העובדים כדי שיישארו מרוצים ממקום עבודתם וכמובן לא יחליטו לעזוב, חשוב להעניק להם מוטיבציה באמצעות מגוון פידבקים חיוביים מצד הנהלת החברה שיראו להם שהם עושים עבודה טובה ואיכותית.
חוץ משיחות משוב חודשיות, חלוקת מחמאות מדי פעם וזריקת מילה טובה – כדאי להעניק להם מדי כמה זמן שעה על חשבון העבודה בה הם יוכלו ליהנות ולעשות דברים כיפיים ושוברי שגרה, ממש כמו HAPPY HOUR. אספנו מספר רעיונות מיוחדים שבאמצעותם תוכלו לפנק את עובדיכם:
ארוחת צהריים משותפת במשרדים
אחת מהפעילויות המומלצות ביותר שניתן לארגן לעובדים בכל זמן, במהלך שעות העבודה, היא ארוחת צהריים משותפת לכל עובדי החברה על חשבון החברה.
כבר בשעות הבוקר מנו נציג שיעבור בין כל המשרדים וירשום מה העובדים מעוניינים להזמין לארוחת הצהריים שלהם. כדי שהדבר לא יגרום לחוסר סדר, החליטו על 2 מסעדות מהם האוכל יוזמן כך שלעובדים תהיה בחירה בין 2 מקומות – לדוגמה פיצה וסושי.
כאשר האוכל יגיע כנסו את כולם בחדר אחד כמו חדר ישיבות, כך כולם יוכלו לאכול לקחת הפסקה של שעה מהעבודה ולחלוק זמן איכות ביחד בזמן ארוחת צהריים מפנקת.
יציאה לפאב שכונתי לאחר העבודה
פעילות נוספת שניתן לעשות עם העובדים, אך כמובן בסיום יום העבודה, היא יציאה קבוצתית לפאב או מועדון קרוב. עדכנו את העובדים לפחות שבוע לפני, כך שכולם יוכלו להתארגן בהתאם מבחינת הספק משימות בעבודה, סידור בייביסיטר לילדים במידת הצורך ואף לבוש מתאים למי שחפץ בכך.
על מנת שהשעה לא תהיה מאוחרת, תוכלו לשחרר את כל העובדים באותו יום עבודה לפחות שעה אחת לפני (אך לא להחשיב זאת כיציאה מוקדמת עבורם) כך שכולם יגיעו רעננים וערניים לשעה כיפית של מוזיקה ואלכוהול מחוץ לשעות העבודה.
ארוחת בוקר בבית קפה
אם אתם מעוניינים דווקא להתחיל את יום העבודה של כולם עם שעה של כיף וגיבוש, מומלץ לקחת את כל העובדים לבית קפה מפנק. כך כולם יוכלו להתחיל את הבוקר עם אנרגיות טובות לאחר ארוחת בוקר משביעה, מיץ סחוט בריא וטבעי וכמובן כמות קפאין מספקת 😊
במידה ומדובר במקום עבודה המכיל יותר מ-50 עובדים, כדאי לשריין מקומות מראש בבית קפה המיועד כך תוכלו להיות בטוחים שלא תהיה אי הבנה במציאת מקום גדול שיכיל את כולם, ומצד שני כך גם צוות בית הקפה יוכל להיערך בהתאם לקבוצה גדולה של אנשים.